Cloenda Mas i Mas Festival: 50é Aniversari Zeleste amb la BAO i Homenatge a Jordi Bonell - Jamboree Jazz
Cloenda Mas i Mas Festival: 50é Aniversari Zeleste amb la BAO i Homenatge a Jordi Bonell

Toti Soler, Carles Benavent, Joan Albert Amargós, Xavier Batllés, Perico Sambeat i, Carme Canela.

Mas i Mas ha volgut dedicar la Clausura del seu 20è Festival al 50è Aniversari de l’obertura de la Sala Zeleste i amb ella, al naixement d’un dels moviments musicals més importants del nostre país: l’Ona Laietana.

En aquesta ocasió podrem veure dos concerts especials que reivindiquen el llegat de la Sala Zeleste i la reivindicació de la música laietana i dels seus músics com a part fonamental i mereixedora de reconeixement dins de la cultura catalana.

Així, tindrem un concert homenatge al nostre estimat guitarrista Jordi Bonell. Un projecte ideat per Ramon Olivares i dut a terme per Victor Cortina a la producció i Jordi Gaspar a la direcció musical que compta amb grans músics com Perico Sambeat, Carme Canela, Vicenç Solsona o Dani Pérez, molt vinculats a la trajectòria d’un guitarrista com Bonell, que va formar part de l’esquelet de l’Ona Laietana en grups com ara Música Urbana o Secta Sònica juntament amb el Gato Pérez.

La commemoració del 50è aniversari del Zeleste conclou amb ‘Música Laietana’, un concert monogràfic de la Barcelona Art Orchestra (BAO) amb alguns dels protagonistes d’aquest període: Joan Albert Amargós —que també exerceix de director—, Carles Benavent, Toti Soler i Xavier Batllés. Al costat de la BAO, portaran a terme una revisió orquestral de peces emblemàtiques de Música Urbana, Orquestra Mirasol, Toti Soler, Blai Triton, Jordi Sabatés, Iceberg i altres noms de l’era zelestial. ‘Música Laietana’ suposa una trobada fructífera entre diverses generacions. És també una fita de la BAO, orquestra amb direcció coral -Joan Vidal, Lluc Casares, Lluís Vidal i Néstor Giménez- que va néixer fa poc més de dos anys “per oferir –expliquen– interpretacions d’alta qualitat que, partint del jazz i la música de cambra, explorin diversos gèneres musicals.” Una cloenda de primera del Mas i Mas’23.

 

20 h Homenatge al Jordi Bonell

Jordi Gaspar baix, direcció musical i arranjaments, Dani Pérez guitarra, Viçenç Solsona guitarra. Ramón Olivares percussió, Perico Sambeat saxo, Carme Canela veu, Joan Mar Sauqué trompeta, Carles Benavent baix, Joan Vidal bateria,

21 h Música Laietana de la Barcelona Art Orchestra

Adreça: Joan Albert Amargós. Baix: Carles Benavent. Guitarra i veu: Toti Soler. Mandolina: Xavier Batllés. Flauta: Anna Pujol. Saxo alt, clarinet: Gabriel Amargant. Saxo tenor, clarinet: Lluc Casares. Saxo baríton, clarinet baix: Jordi Santanach. Trompetes: Joan Mar Sauqué, Álvaro Ocón, Alba Armengou. Trompa: Pau Valls. Trombó: Alba Pujals. Violí: Apel·les Carod. Violoncel: Eduard Raventós. Guitarra: Viçenç Solsona. Piano i direcció: Lluís Vidal. Piano, teclat i adreça: Néstor Gimenez. Contrabaix, baix: Miquel Casanova. Bateria: Joan Vidal. Percussió: Climent Campà.