Corto.Alto - Jamboree Jazz
Corto.Alto

Lliam Shortall trombó, Mateusz Sobieski saxo tenor, Harry Weir saxo tenor, James Mackay guitarra, Fergus McCreadie tecles, Lucca Pisanu baix, Graham Costello bateria.

Entre les noves sensacions de la molt dinàmica escena de la Gran Bretanya, hi ha els joves de Corto.Alto, un col·lectiu de Glasgow que durant un any ha publicat un senzill, amb música nova, cada tres mesos. La sèrie discogràfica s’anomena ‘Live from 435’ i ha comptat amb la col·laboració de Soweto Kinch, present al Mas i Mas’23. Lidera aquest projecte el multiinstrumentista, compositor i artista plàstic Liam Shortall, un músic que des dels 16 anys fa feina com a trombonista, guitarrista i productor. Shorthall ha col·laborat amb artistes escocesos com ara Graham Costello, l’Orquestra Nacional de Jazz d’Escòcia, Tom McGuire & The Brassholes i AKU! A Corto.Alto treballa amb músics de diferents tendències i procedències per tal trobar, assegura, un so original en l’àmbit del jazz i més enllà.

El resultat és una música trepidant, amb elements de jazz, funk, soul, drum’n’bass i altres gèneres; una banda “incendiària,” segons els col·legues del Festival de Jazz i Blues d’Edimburg, “formada per músics talentosos,” afegeixen, i amb “el bo i millor de la vibrant de l’escena jazzística de Glasgow.” Una autèntica revelació encara la recta final del Mas i Mas’23.