Lucas Delgado Songbook - Jamboree Jazz

Concert del programa Festival Grec Ciutat.

Lucas Delgado piano i veu, Magalí Datzira contrabaix i veu, Bru Ferri sintetitzadors i veu, Asier Olabarrieta bateria i veu.

Un altre resultat de les beques Barcelona Crea. L’últim projecte -encara inèdit- del pianista i compositor barceloní Lucas Delgado, que fa un pas endavant en la seva carrera com a compositor-letrista i aposta per la cançó just després d’haver signat un segon disc original de música instrumental. La veu com a element central del projecte i per una integració de gèneres amb una posada en escena elegant a quartet, sent la cançó (com a composició de música i lletra, però sense deixar de banda l’estela jazzística) el segell característic i fil conductor de l’espectacle.

Amb una aposta per la cançó i la integració de gèneres, el nou projecte del compositor converteix la veu en l’element central d’una proposta nascuda de les beques “Barcelona crea”.
Aquest pianista i compositor barceloní encara no ha enregistrat Songbook, un nou treball que serà el tercer després de l’últim disc gravat. Si en aquell treball optava per la música instrumental, ara el compositor i lletrista fa el camí invers i posa la veu humana al centre del nou projecte que presenta, guanyador d’una de les beques “Barcelona crea” de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Magalí Datzira (també contrabaixista) i el bateria Asier Olabarrieta, amb la seva veu i els seus instruments, completen aquesta proposta que integra gèneres, té una posada en escena elegant i, sense perdre el jazz de vista, posa lletra a les interpretacions.

La cava de jazz de la plaça Reial s’afegeix un any més al Grec Festival de Barcelona amb una tria de grans artistes que, com Lucas Delgado i els seus músics, ens ofereixen un seguit de projectes artístics d’alta qualitat, uns projectes de creació contemporània que comparteixen un cert protagonisme de la veu i són accessibles a tots els públics. Algunes de les actuacions se celebren a la nova Sala 3 del Jamboree, que se suma a les altres dues de què disposa el local i que es destina a presentar música en directe, dansa, teatre de petit format, cabaret, exposicions, conferències i esdeveniments de tota mena.

 

Lucas Delgado Songbook

Comparteix-lo