Tacho - Jamboree Jazz

Tacho veu · Unai Eizaguirre guitarra · Guillem Arnau bateria · Jaume Àvila baix · Cristian Gonzalez teclat · Andreu Marquès tècnic

 

Descarat i carismàtic, Tacho ha aconseguit crear un univers únic a cadascuna de les seves composicions. Amb una naturalitat sorprenent, juga amb elements propis de músiques d’arrel afroamericana com el jazz, el R&B o el hip hop, així com amb gèneres d’origen afrolatins com la salsa, la merenga, la cúmbia o el bolero, sense oblidar-se del free jazz , el trap o fins i tot el flamenc.

Com a trombonista ha realitzat gires nacionals i internacionals amb artistes de la talla de C.Tangana o Els Catarres, i ha tocat amb molts altres artistes rellevants com Nil Moliner, Oques Grasses, Buhos, Suu i Doctor Prats. Als seus EP i singles ha gravat col·laboracions amb Rita Payés, Vic Mirallas, Alba Armengou, les guanyadores d’un Grammy Llatí, Las Migas, i l’artista colombià Juan Pablo Vega, entre d’altres.

Després de llançar el seu àlbum debut en solitari, “Movimiento” (Musicbus, 2021), el 2023 treu el seu segon EP, “Sepia; del ego al animal” (Ventilador Music, 2023), un disc conceptual on explora la idea de transformació i alliberament personal des de l’humor i el surrealisme.

Ara Tacho obre una nova etapa en què reivindica les seues arrels i la cultura valenciana des de l’amplitud artística que el caracteritza. Ja va fer referències a la seva terra natal als singles del 2023 “Ese ratico” i “El Premio Gordo”, aquest últim en col·laboració amb els mítics Los Manolos. El 2024 eleva la picada d’ullet a celebració amb el doble single “Arrimaeta”, format per “La bachateta” i “Xiqueta Meua”, dos temes ambientats a les Falles de València i gravats amb la banda de l’associació musical Ciutat de Benicarló.

Tacho és un artista interdisciplinar, capaç de barrejar diverses arts en un mateix espectacle, i amb un estil propi i original que el torna inconfusible. Una revelació de l’escena urban-latin-funk espanyola i un dels artistes més interessants del panorama emergent actual.

 

Instagram

@tacho___

Tacho

Comparteix-lo