Gabriel Ríos - Jamboree Jazz

Gabriel Ríos veu líder, guitarra · Rubén Samama piano, contrabaix, guitarra, cors

 

Quan tenia 17 anys Gabriel Ríos es va mudar a Bèlgica i des de llavors (ja han passat un parell de dècades) ha anat explorant aquest xoc entre dos universos, la tradició de la cançó llatinoamericana que corre per les venes i les noves tendències sonores europees que escolta diàriament al seu voltant.
Saltant de l’anglès a l’espanyol i explorant les connexions entre el jazz, el rock alternatiu i la cançó d’autor intimista, ha anat construint una obra amb veu pròpia.
Gabriel Ríos pot ser que sigui un nou nom per al públic espanyol però la veritat és que des del 2003 ha anat revelant cançons irresistibles quan va debutar amb l’exitós àlbum “Ghostboy” que el va portar al cim del mercat anglo.
Col·laborant amb artistes com Jo Bogaert (Technotronic), el pianista de jazz Jef Neve, Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) i el multiinstrumentista i productor Rubén Samama, Ríos té una sèrie d’àlbums eclèctics. Des del latin-pop crooner de Ghostboy a la intimista cançó d’autor The Marauder’s Midnight i Flore un àlbum sorprenent gravat durant la pandèmia on va revisar clàssics del Carib i Llatinoamèrica juntament amb cançons originals de la seva autoria com La Torre amb Devendra Banhart, una de les cançons que va entusiasmar el públic espanyol i amb la qual ha recorregut una bona part de la península els darrers dos anys amb presentacions a Nits del Botànic, Centre Botín, Concerts de Vivers, Sound Isidro, entre d’altres.
Platja Negra és el seu nou àlbum que veurà la llum a la tardor i que estrenarà als seus concerts de Novembre a Barcelona.

 

Facebook

gabrielriosofficial

Instagram

@gabrielriosofficial

Gabriel Ríos

Divendres 15, Novembre 2024
Sessions 19:00 20:30
Veure més dates
Des de
16 Socis
20 Entrada
Horari i Sala
Comparteix-lo