Reptilian Mambo "Mambocore" - Jamboree Jazz

Concert del programa Festival Grec Ciutat.

Andrés Rojas, el Pricto sintetizadores, Ilona Schneider voz, Carles Medina saxo alto, Eduardo Pons saxo tenor, Luis Erades saxo barítono, Diego Caicedo guitarra, eléctrica, Vasco Trilla batería, Avelino Saavedra percusión.

Reptilian Mambo es podria definir com una trasbalsada barreja de gèneres com el mambo, el free jazz, el hardcore, la improvisació lliure, el latin jazz i el metall progressiu, que ells autodenominen “mambocore”. Creat i liderat pel productor, compositor i multiinstrumentista Andrés Rojas, el Pricto, també compta amb músics molt actius a l’escena d’improvisació lliure de Barcelona i València, la qual cosa aporta de manera considerable a les transgressions sonores i tècniques que el grup realitza a els seus directes. Amb aquesta formació, la banda explora l’univers exòtic del disc Mambo (Capitol Records, 1954) d’Yma Sumac, i ho assimila al seu propi estil. El resultat és un nou mambo reptilià que, a través de la veu de la cantant Ilona Schneider, adquireix una nova dimensió musical i comunicativa.

Les noves composicions d’un col·lectiu liderat per un dels grans de l’escena de la improvisació musical barcelonina, creades expressament per incorporar-hi la veu d’una soprano, que és una de les grans de l’experimentació vocal.

Possiblement, alguna vegada heu passat per les sessions Nocturna Discordia que orquestra, des de l’escenari del Soda Acústic de Gràcia, Andrés Rojas, més conegut com el Pricto. Han estat deu anys i prop de quatre-centes sessions. Ara, aquest músic estrena amb el seu projecte propi, els Reptilian Mambo, un nou repertori que ha compost especialment per incorporar-hi la soprano Ilona Schneider, una de les referències imprescindibles en l’escena de la música experimental barcelonina, sempre disposada a col·laborar amb els i les artistes més diversos.

La cava de jazz de la plaça Reial s’afegeix un any més al Grec Festival de Barcelona amb una tria de grans músics que, com Reptilian Mambo, ens ofereixen un seguit de projectes artístics d’alta qualitat, uns projectes de creació contemporània que comparteixen un cert protagonisme de la veu i són accessibles a tots els públics. Algunes de les actuacions se celebren a la nova Sala 3 del Jamboree, que se suma a les altres dues de què disposa el local i que es destina a presentar música en directe, dansa, teatre de petit format, cabaret, exposicions, conferències i esdeveniments de tota mena.

 

Facebook @reptilianmambo

Instagram @reptilian.mambo

Reptilian Mambo “Mambocore”

Comparteix-lo